Lifestyle - Moj dom

Besprijekorna bijela

Bijela boja predstavlja savršenu podlogu za isticanje zanimljivih detalja i dekorativnih elemenata. Ona je boja jasnoće i kreativnosti. Može se miješati sa hladnim, toplim ili veselim jarkim bojama i tako stvoriti enterijer koji neće proći nezapaženo. U zavisnosti od ukusa bijela boja se može usklaÄ‘ivati po nijansama, od čisto bijele, preko tonirane do prljavo bijele boje. Toniranjem bijele boje (dodavanjem drugih boja u bijelu)  možemo vizuelno oživeti prostor i učiniti ga prijatnijim za boravak ili rad.

 

Ako pokušavate da sobi date dubinu i učinite da izgleda veća, to ćete lako postići uz pomoć bijele boje, ona reflektuje sjvetlost i tako čini sobu prostranijom. Pri tom koristite različite nijanse bijele boje na zidovima, kako bi ujedno enterijeru dali vedrinu i odbacili mogućnost "uštogljenog i sterilnog" izgleda.

Posebno su interesantne trpezarije i kuhinje svijetlih nijansi uz nepogrešivu kombinaciju radnih ploča od bijelog mermera ili granita. TakoÄ‘e, bijela boja se sa lakoćom uklapa sa prirodnom bojom drveta, tako da vas takav enterijer ne može ostaviti ravnodušnim.

 

  

Zanima vas i ovo?