Lifestyle - Moda i ljepota

10 trikova za ljepotu koji zvuče otkačeno, ali djeluju

Nije loše ponekad poslušati neki savjet koji na prvi pogled djeluje čudno, ako dolazi iz nečijeg iskustva. Probajte ove trikove, i uvjerite se koliko su bili djelotvorni.

 

MASKARA - Da biste izbjegli da vam se maskara ocrtava na kapcima dok je nanosite, uzmite kašiku i stavite je na kapak, tako da spoljni dio kašike bude gore. Tada će višak maskare sa četkice ostati na kašiki.

PODBULE OÄŒI - Oljuštite krompir, isjecite ga na pola i držite preko zatvorenih očiju 10 minuta. Krompir će rashladiti oči, a naduvenost će splasnuti.

MASKA ZA LICE - Kada vam sledeći put zatreba maska za lice, a nemate vremena da odete do parfimerije, uzmite najobičniji šumeći aspirin i kad se otopi u vodi, natapkajte lice. Držite od 15 do 20 minuta. Na isti način na koji razlaže masti i kiseline u digestivnom traktu, isto tako će djelovati i na licu.

CELULIT - Ako ste počeli da primjećujete da vam se javlja celulit na najrazličitijim mjestima, možete upotrebiti sok od kafe kao sredstvo za trljanje kože. Kofein će stimulisati ćelije kože, a struktura će odstraniti mrtve ćelije sa površine.

REGENERATOR ZA KOSU - Izvadite majonez iz frižidera, sačekajte da se malo ugrije i stavite na kosu. Pustite da deluje oko 20 minuta. Da biste pospešili djelovanje majoneza, uključite fen za kosu i zagrijte ga.

LAK ZA NOKTE - Ako vam se prilikom mazanja laka za nokte javljaju sitni mjehurići po noktima, to je možda zbog toga što ste lak držali na toplom mjestu. Savjetujemo da lakove za nokte držite u frižideru!

CRVENILO NA LICU - Poslije vježbanja, kod nekih osoba se dešava da još dugo vremena ostanu crveni u licu. Da biste uklonili crvenilo sa lica, popijte nešto protiv alergije (antihistamin).

PLIKOVI NA NOGAMA - Ako imate osjetljiva stopala pa vam se stalno javljaju plikovi, preporučujemo da na mjesta na kojima se javljaju namažete malo vazelina, i tako neće dolaziti do trenja.

LAK ZA NOKTE SA ŠLJOKICAMA - Svi smo iskusili koliko je teško skinuti lak sa noktiju koji ima šljokice u sebi. Komadić vate natopite acetonom, stavite na nokat, umotajte vrh prsta u tanku providnu foliju i ostavite da djeluje pet minuta, šljokice će skliznuti s noktiju.

I JOŠ JEDNOM LAK ZA NOKTE - Ako žurite pošto ste tek nanijeli lak za nokte, potopite prste u hladnu vodu na tri minuta, i možete da trčite.

 

 

 

Zanima vas i ovo?