Mahala - Reportaža

Otvoren peti po redu DUNP CUP

Povodom proslave dana Državnog Univerziteta u Novom Pazaru, večeras je otvoren još jedan DUNP CUP. Ovaj turnir u malom fudbalu polako postaje tradicija i svake godine ima sve više učesnika sa svih studijskih programa. Ove godine je učešÄ‡e uzelo 30 timova. Učesnici su sa različitih studijskih programa, a cijela organizacija, zajedno sa takmičarima obuhvata preko 300 studenata

Prve večeri odigrano je 8 uzbudljivih utakmica. U par utamica penali su odlučivali pobjednika, ali bilo je i onih gdje je sve bilo jasno već poslije par minuta igre. Sve je to učinilo ovo veče zanimljivijim, a publika je u svakoj utamkici uživala u istoj mjeri. 

Zamjenik predsjednika Studenskog parlamenta, Semir Kambović zadovoljan je cijelokupnm organizacijom:

"Prvi dan ovogodišnjeg turnira Univerzitetskog kupa, povodom dana Univerziteta protekao je izuzetno dobro. Ja kao i moje kolege organizatori smo jako zadovoljni odzivom studenata . Ono što sam primijetio je da je na svim utakmicama tokom cijelog dana  prisutan jako velik broj gledalaca, to jest studenata koji su dosli da bodre svoje kolege sa departmana i studijskih programa."

Turnir će trajati naredna tri dana, a igra se po sistemu direktnih eliminacija.

"Sutra nas očekuje drugo takmičarkso veče, gdje će se odigrati 7 utakmica. U narednim danima, tačnije do nedjelje Ä‡e se odigrati polufinalni mečevi i finalni meč. Htio bih i da se zahvalim cjelokupnom organizacionom timu ovogodišnjeg turnira, svim učesnicima kao i ostalim su-organiatorima koji su doprinijeli realizaciji ovog turnira.", rekao je u izjavi za Bedem, Semir Kambović.

 

 

Zanima vas i ovo?