Cooltura - Artoskop

U Mostaru Street Arts Festival od 22. do 25. maja

Vijeće mladih Grada Mostara i Koledž ujedinjenog svijeta Mostar organizovaće od 22. do 25. maja u Mostaru međunarodni Street Arts Festival.

Kako je saopšteno iz Vijeća mladih, tih će dana preko stotinu mladih učesnika iz svih oblasti umjetnosti sudjelovati u kreativnom stvaranju umjetničkih i zabavnih sadržaja na različitim dijelovima grada. Nekoliko zidnih gradskih površina bit će oslikano novim street art rukopisom lokalnih, te gostujućih umjetnika i kreativaca, koji će, kako su naveli organizatori, Mostaru ostaviti trag slobode, traganja, izazova i bezgraničnosti.

Street Arts Festival ove će godine ugostiti umjetnike iz Italije, Španjolske, Švedske, Njemačke, te Beograda, Novog Sada, Sarajeva, Zenice,Banjaluke, Bugojna i ÄŒapljine.

Osim spontanih atraktivnih zabavno-kreativnih sadržaja, koji će se tokom festivalskih dana održavati na različitim dijelovima grada, zvanični festivalski program okupit će mlade bendove, dj-eve, likovnjake, glumce, plesače, skeatere, žonglere i sportaše.

Tokom trajanja festivala održat će se nekoliko besplatnih edukativno-kreativnih radionica , na koje se može prijaviti putem facebook stranice ili maila streetartsfestival@gmail.com.

Zanima vas i ovo?