Cooltura - Muzika

Klangkarussell snimili nevjerovatan spot u Beogradu

Electro dvojac iz Austrije, Klangkarussell, su za potrebe snimanja svog novog spota za pjesmu „Netzwerk (Falls Like Rain)“ doputovali u našu prestonicu, i prikazali su naš grad iz jedne nevjerovatne i pomalo zastrašujuće perspektive!

Tobias Rieser i Adrian Held formirali su Klangkarussell 2011. godine u Slacburgu. U početku je Klangkarussell bilo ime pod kojim je samostalno nastupao Rieser, i kada mu se Held pridružio, njih dvojica su se prvobitno opredijelili za ime Heldenklang („herojski zvuk“ u prevodu), ali su ipak uvidjeli da je mnogo zvučnije staro Rieserovo ime!

Njihov prvi singl koji je napravio veliki proboj bio je „Sonnentanz“, jer se u zemljama poput Austrije, Belgije, Nemačke, Švajcarske i Holandije pozicionirao na vrhove tamošnjih lista! Reizdanje ove numere, uraÄ‘eno u saradnji sa pjevačem Willom Heardom, je na britanskim listama prošlo ljeto takoÄ‘er bilo veoma uspješno, popevši se na treće mjesto!

U spotu koji je sniman u Beogradu gostuje poznati Ukrajinac, koji je prepoznatljiv svijetu po alijasu „Mustang Wanted“ kao i nevjerovatnim akrobatikama koje ovaj (ludi) momak radi po najvišim zgradama i gradilištima širom svijeta!

Uživajte uz „Netzwerk“ i naravno – ne pokušvajte ovo kod kuće!

Zanima vas i ovo?