Cooltura - Film/TV

Philip Seymour Hoffman – pogledajte trejlere posljednja dva filma ovog glumca

Tokom ljeta opraštaćemo se uz dva posljednja filma velike glumačke legende Philipa Seymoura Hoffmana.

Filmovi – A Most Wanted Man i God’s Pocket, uključujući i The Hunger Games: Mockingjaypredstavljaju posljednje role u kojima je Seymour igrao pre no što je iznenada preminuo drugog februara ove godine.

God’s Pocket

John Slattery, od ranije publici poznat kao Roger Sterling iz serije Mad Man, ovoga puta se pojavljuje kao režiser filma u kojem pored Hoffmana igraju John Turturro i Christina Hendricks. Priča prati Mickeyja (Seymour), čovjeka koji pokušava da prikrije vijest o „slučajnoj“ smrti svog pastorka na gradilištu, ali kada novinar „namiriše“ priču Mickeyeva situacija se drastično pogoršava. Ono što niko ne zna je da je on sjajan sa riječima…

A Most Wanted Man

Posljednja uloga Oskarovca u svjetskim bioskopima pojaviće se 25.jula, gde Hoffman tumači Günthera Bachmanna, njemačkog obaveštajnog agenta u Hamburgu, rastrzanog izmeÄ‘u hapšenja islamskog imigranta osumnjičenoga za terorističke veze. Manipulišući njime Bachmann nastoji da zarobi još veću, potencijalnu opasnost, a vremenom će morati da se suoči sa američkim obaveštajnim zvaničnikom i imigracionim advokaticom,  koja je intimna sa najtraženijim čovjekom. Režiser Anton Corbijn želeo je da ekranizuje roman Johna le Carrea, o posljedicama 9/11 u okvirima državnih bezbjednosnih agencija, o kojima je i lično mogao da svjedoči radeći kao fotograf i reditelj od 2001. godine. Hoffmanovo izvoÄ‘enje sumnjičavog Bachmanna je već ocijenjeno kao jedno od njegovih glumačkih remek dijela, a kako priznaje i sam režiser poznato je da je u tom trenutku Hoffman prolazio kroz izuzetno težak period u privatnom životu.
- Ponekad nisam mogao da razgraničim realnost od uloge koju je igrao Philip. Toliko je uvjerljiv u pojedinim momentima filma, da ne možete da vjerujete da neko kao što je Bachmann zaista ne postoji, da je to samo gluma. Nije potrebno da kažem da ga smatram jednim od najboljih glumaca generacije kojoj je pripadao – objašnjava Corbijn.

Zanima vas i ovo?