Lifestyle - Moda i ljepota

Mlijeko u službi ljepote

Za prirodnu i blistavu kožu nije neophodno imati skupe kreme i kupke. Možete i sami da napravite kupku od mlijeka i ovsenih pahuljica. Samo slijedite naša uputstva.

Mlijeko i ovsena kaša su odličan izbor za zdrav doručak. MeÄ‘utim, pored toga što nam poboljšavaju zdravlje i daju energiju, ove namirnice mogu da nam posluže i u nezi kože. Predstavljamo vam recept za hranljivu kupku koja hidrira i neguje vaše tijelo.

Potrebno vam je: šolja mlijeka u prahu, šolja mlaćenice u prahu (može i dupla doza mlijeka u prahu, ako ne možete da naÄ‘ete mlaćenicu u ovom obliku), 1/4 šolje ovsenih pahulja, 1/2 šolje mlevenih badema, kašika kukuruznog skroba, uljana kapsula vitamina E. Sve sastojke pomiješajte u blenderu i držite u zatvorenoj tegli. Kada želite da napravite kupku, dodajte pola šolje ove mješavine vodi za kupanje.

Zbog čega ova kupka djeluje tako blagotvorno na vašu kožu? Mlečne kiseline uklanjaju ćelije mrtve kože, čineći kožu glatkom. TakoÄ‘e, ova kiselina može posvetleti mrlje nastale usled starenja kože. Ovsene pahulje imaju antiupalno dejstvo i otklanjaju tragove isušenosti na koži.

Zanima vas i ovo?