Mahala - Reportaža

U Novom Pazaru održan jednodnevni seminar na temu ,,Importance of Education and Discourse Analysis''

Studentski parlament Državnog univerziteta u Novom Pazaru, u saradnji sa Američkim kutkom i Kulturnim centrom, organizovao je jednodnevni seminar na temu "Importance of Education and Discourse Analysis". Seminar je održan na engleskom jeziku, i bio je prije svega namijenjen studentima engleskog jezika, iako su svi zainteresovani za teme koje su se obraÄ‘ivale bili dobrodošli. Predavači su bili profesori Fonetike i Metodike nastave engleskog jezika, Prof. dr. Igor Lakić i Prof. dr. Slobodanka Kitić.

U prvom dijelu seminara, koji se održao u Kulturnom centru, gosti su imali prilike da slušaju predavanja na temu važnosti obrazovanja i komuniciranja, kao i neke stručnije teme, poput lingvističke analize diskursa. Drugi dio seminara u Američkom kutku održan je u vidu interaktivnih radionica. Teme koje su se obraÄ‘ivale na radionicama su bile edukativno – zabavnog karaktera, gdje su učesnici u grupama mogli učiti o uspješnim ljudima poput Stiva Džobsa, i o stvarima koje dovode do uspjeha i koje su ključ za naprijedak.

Pokretač cijele ideje, Adnan Hačković, član Studentskog parlamenta, i student 4. godine Engleskog jezika i književnosti, bio je i više nego zadovoljan cijelim dogaÄ‘ajem. ,, Zadovoljan sam kako je seminar protekao, kao i odzivom studenata. Profesori su bili presretni kad sam im uputio poziv da doÄ‘u u Novi Pazar i ponovo se druže sa studentima kojima su prije dvije godine predavali. Želio bih da se zahvalim na podršci Studentskom parlamentu Državnog univerziteta, Kulturnom Centru, Američkom Kutku, kao i Američkoj Ambasadi koja je uvidjela potencijal ideje i finansijski je podržala projekat“, rekao je Hačković, i dodao je da se nada da je ovo samo početak i da će biti još ovakvih dogaÄ‘aja.

Fotografije sa seminara možete pogledati OVDJE.

Zanima vas i ovo?