Lifestyle - Zdravlje

Ovo su tri jasna znaka da ne pijete dovoljno vode

Možda niste znali, ali žeÄ‘ nije jedini pokazatelj da je vaš organizam dehidrirao, odnosno da mu fali tečnosti. Tijelo vam daje signale da je vreme za čašu vode na razne načine.

Tijelo tokom ljetnjih vrućina i preteranog znojenja brzo gubi vodu koja mu je prijeko potrebna. A ako tokom paklenih dana ne pijete velike količine tečnosti, organizam može vrlo brzo da dehidrira.

TakoÄ‘e, vjerovatno niste znali, ali žeÄ‘ nije jedini simptom koji jasno pokazuje da treba da pijete više vode, već vas vaše tijelo o tome obaveštava na još nekoliko načina.

Slijedeći simptomi koje predstavlja fiziolog Greg Džastis jasno pokazuju da ste dehidrirali, pa ako ih osetite znajte da je vreme da preduzmete nešto po tom pitanju.

Glavobolja - organizam stalno gubi tečnost a s njom odlaze i soli. Mozak je osetljiv na te promene i upravo to je okidač za glavobolje. Što više tečnosti nedostaje organizmu, glavobolja je time jača.

Izrazito žuta mokraća - kada urin požuti, vrijeme je da prošetate do kuhinje i natočite čašu vode. Urin osobe koja pije dovoljno tečnosti proziran je, a žuta boja ukazuje na to da je u mokraći previše otpadnih materija.

Zatvor - voda pomaže protok materija kroz crijeva i njihovo izbacivanje iz vašeg tijela pa ako organizam ne dobija dovoljno tečnosti, ni vi nećete imati redovnu stolicu.

Zanima vas i ovo?