Lifestyle - Moda i ljepota

Podmlađivanje bez muke

Kako sačuvati mladalački izgled u zrelim godinama, pitanje je sa kojim se ranije ili kasnije suočava većina žena. U čemu je tajna dama koje i poslije četrdesete i pedesete izgledaju mnogo mlaÄ‘e od svojih vršnjakinja? Odgovor je jednostavan, one su prihvatile svoje bore i prirodniji izgled, a uz pomoć malih trikova uspjevaju da zablistaju. Ako i vi želite da se podmladite brzo i lako, slijedite naše savjete:

1. Svedite maskaru na minimum ili ugradite vještačke trepavice, ali samo na uglovima očiju.

2. Izbjegavajte da kremu na predeo ispod očiju nanosite direktno. Djelić kreme stavite na šaku ili prst, sačekajte da se malo zagrije, pa je tek nakon toga namažite na predeo oko očiju, izbegavajući kapke.

3. Ne tankim obrvama. Upotrebu pincete svedite na minimum. Deblje obrve daju mladalački i svež izgled licu, pa je važno da ih ne suzite previše. Ako su vam obrve prirodno reÄ‘e i tanje, docrtajte ih kvalitetnom braon olovkom i češljajte nagore.

4. Pudere u prahu i one sa mat efektom radije izbegavajte. Koristite svetlije nijanse tečnih pudera koji ujedno hidriraju kožu i tenu daju zdraviji izgled.

5. Zaboravite na svijetle lakove za nokte jer privlače pažnju na cijelu površinu šake, pa ogrubela koža i pege više dolaze do izražaja. Umjesto providnih koristite crvene nijanse koje imaju više ružičaste u sebi, kako bi stvorili efekat dodatne topline.

6. Birajte tamnije nijanse ruževa. Istraživanja Getisburg koledža, čiji su rezultati nedavno objavljeni u SAD, pokazala su da kontrast izmeÄ‘u blijedog tena i jarke boje usana žene čini privlačnijim. Kako starimo, usne postaju bleÄ‘e, a koža koja ih okružuje tamnija. Zato je pravo rješenje u odabiru crvenih, tamnijih nijansi karmina. Prije nanošenja ruža, stavite malu količinu tečnog pudera na usne i iscrtajte ivice olovkom, kako se karmin ne bi razlivao.

7. Manje šminke svježiji izgled. Ako ne želite da vaše lice izgleda kao maska, birajte kvalitetnu šminku sa mineralima koja je lakša, sto odsto prirodna i koja dozvoljava koži da diše.

8. Obratite pažnju na izgled kose. Izbegavajte istanjene frizure i neobavezne, prirodne talase zbog kojih će kosa izgledati staro i otrcano. Opredelite se za ravnu kosu ili blago uvijene lokne koje će vašem izgledu dati notu elegancije i živosti.

9. Izbjegavajte farbanje u jednu boju. Pramenovi u drugoj nijansi odlično su rješenje za plavuše i brinete, naročito ako je kosa počela da sijedi.

Zanima vas i ovo?