Scitech - Technomania

Youtube najavio puno noviteta (Video)

Popularni video servis YouTube sprema puno noviteta, među kojima je i jedan koji će preobraziti YT u platformu za masovno finansiranje projekata. Autori videa tako će moći direktno na YouTube-u od svojih obožavatelja da skupljaju novac za projekte.

Na YouTube-u novac možete zaraditi najčešÄ‡e na dva načina: oglašavanjem na samoj platformi i prikupljanjem novca od onih koji su vam ga spremni donirati. Ovo drugo se radilo na nekom drugom mjestu (Kickstarter, Indiegogo, PayPal…), a YouTube je služio samo kao “izlog ili mamac”. Bilo bi puno zgodnije – a za YouTube i korisnije (potencijalno i isplativije) – kada bi se sve odvijalo na jednom mjestu. 

Nadogradnja koja bi to omogućila nije još gotova, tako da nema pojedinosti o tome kako će novac biti podijeljen, kao i gdje će ta opcija biti smiještena. Očekuje se da će YouTube kompletnu informaciju objaviti tokom ljeta. 

Od ostalih novosti, tu je aplikacija namijenjena isključivo administraciji kanala na YouTube-u. Upravljanje komentarima, statistikama i drugim značajnim stvarima biće moguće ne samo direktno na sajtu već i pomoću smartfona ili tableta.

 

 

Zanima vas i ovo?