Lifestyle - Moda i ljepota

Postanite prekrasne u 14 koraka

Želite li da postanete prekrasne radi lično vas ili radi nekog posebnog, nije važno. Važno je da ste spremne za promenu. Ispod je 14 ključnih koraka u tom procesu.

1.  Dobra higijena je nužna. Ovaj korak je važan i nemojte ga preskakati. Tuširajte se jedanput dnijevno, nanesite dezodorans, perite zube dvaput dnijevno ili češÄ‡e, koristite vodice za ispiranje usta i redovno perite kosu.

2.  Uvijek mirišite lijepo. To uključuje tuširanje, nanošenje dezodoransa i parfema, ali i mirisnu odjeću, cipele, torbu, pa čak i knjige ako idete u školu ili papire ako radite. Ukoliko neko posudi vašu knjigu ili bilježnicu trebala bi mirisati lijepo, a ne poput starog papira.

3.  Koristite ogledalo. Kada izlazite iz stana, ali i nakon marende pogledajte se u ogledalo i proverite jeste li čisti, da nemate ništa oko usta, na zubima ili mrlje od hrane na odjeći.

4.  Budite uredni i izgledajte čisto. Nije bitno koliko bili čisti, ako vam je odeća neuredna i izgužvana, izrastak na kosi veliki, imate perut ili prljave cipele, nećete izgledati čisto i uredno.

5.  Smiješite se. Ako je potrebno vježbajte svoj najlepši osmjeh pred ogledalom, ali uvek se smiješite. Smijehom možete pokazati i kada ste ljuti, tužni, preplašeni, pa čak i kad vas boli.

6.  Našminkajte oči. PronaÄ‘ite boju koja vam odgovara i istaknite prirodnu ljepotu vaših očiju olovkom, tušem, senkom i maskarom.

7.  Birajte udobnu, a ne šlampavu odjeću. Udobna odjeća može biti moderna. Nosite ono u čemu se osjećate udobno, ali i u čemu izgledate dobro.

8.  Smanjite tonalitet glasa. Zbog čega? Zbog toga što visoki tonovi iritiraju uši. Ne trebate govoriti kao spiker, nego kao osoba koja ima nešto prekrasno reći, a ne kao djevojka koja ima histerični ispad.

9.  Budite samopouzdani. Ako ste sledili sve korake do sada verovatno se već osećate dobro u svojoj koži, ali uvek radite na samopouzdanju. S niskim samopouzdanjem oko sebe vežete ljude koji vas žele iskoristiti ili druge ljude koji imaju nisko samopouzdanje i uvlačite se u krug niskog samopouzdanja. Volite sebe i nemojte se sramiti toga što se volite.

10.  Uvijek zadržite smisao za humor. Nemojte ništa shvatati previše ozbiljno. ÄŒak i ako nešto želite nekome reći, napravite to privatno, a u javnosti pustite sve da proÄ‘e pokraj vas..

11.  Prekrijte svoje mane. Npr. ako rokćete ili hihoćete dok se smejete, naučite da to ne radite. Istražite svoje loše osobine i pokušajte ih neutralisati.

12.  Budite tajanstveni. Nemojte ni sa kim dijeliti previše o sebi. ÄŒak ni s najboljim prijateljima. Svoje mane riješavajte sami sa sobom u svojoj privatnosti kako biste mogli zablistati u javnosti.

13.  Budite malo razmaženi. Očekujte da se drugi prema vama ponašaju dobro i nemojte pristajati na manje.

14.  Radite na sebi. Zdravo se hranite, budite u formi, budite energični i zainteresovani za svijet oko sebe.

Zanima vas i ovo?