Lifestyle - Zdravlje

Sve blagodeti trešanja

Jedan od razloga zbog koga bi trebalo da jedete trešnje, leži u tome što sadrže antocijanin koji blokira upalne enzime i smanjuje bolove.

 

 

Trešnje takoÄ‘e sadrže vitamine C, A i B, bioflavonoide, folnu kiselinu i melatonin koji pomažu u borbi protiv raka i u prevenciji srčanih bolesti.

S obzirom da proizvode melatonin, značajne su i u poboljšavanju fizičkih i mentalnih funkcija.

Kisele trešnje poboljšavaju raspoloženje, dok svježe otklanjaju fizičku i umnu iscrpljenost. Podstiču rad želuca, creva i pankreasa.

Osim ploda trešnje, zdrave su i koštice i peteljke. U košticama se nalazi vitamin B17. Smatra se da utiče na smanjenje tumora i sprečava dalje širenje karcinoma.

Od peteljki se pravi čaj, koji je značajan kod liječenja kamena u bubregu.

Zanima vas i ovo?