Scitech - Technomania

Dron s kamerom koji će vas pratiti kako vi to želite [Video]

Mnogi sportaši koji žele snimati svoje vožnje biciklom, motociklom ili slične avanture, obično se odlučuju na GoPro ili slična rješenja. Nego, takve akcijske kamere obično će nas ograničiti na pogled iz prvog lica. Za one koji žele snimke s puno više akcije, ali po pristupačnoj cijeni, uskoro će moći kupiti Hexo+ robotsku letjelicu.  

Sve što trebate napraviti je odrediti udaljenost s koje će vas letjelica snimati, a ona će vas potom pratiti i snimati, dok vi izvodite vratolomije na motociklu ili na moru…

Kickstarter projekt u samo nekoliko dana je stigao na 220.000 dolara, a cilj im je bio tek 50.000, koje su prikupili za manje od sat vremena, prenosi 24sata.hr.

Robotska letjelica jednostavno će iz vazduha snimati vaše vratolomije i to tako što će znati gdje se nalazite (tačnije, gdje je vaš telefon) i pratiti vas na udaljenosti koju ćete postaviti. Može letjeti brzinom do 70 km/h, a pritom će biti stabilna i dok skačete preko raznih hupsera. Hexo će stajati 499 dolara, ako već imate GoPro kameru, a 200 dolara više stajaće letjelica s kamerom. Naravno, 699 dolara nije mala cijena, ali može biti isplativo, ako donosi produkcijski kvalitet inače puno skuplje opreme. Kompanija planira letjelicu tržištu ponuditi u maju sljedeće godine. 
 

Zanima vas i ovo?