Lifestyle - Moda i ljepota

Kokosovo ulje za ljepotu

Kada razmišljate o prednostima kokosovog ulja, možda vam ne pada na pamet da ga nanesete preko cijelog lica, kose ili ruku. Kokosovo ulje donosi brojne prednosti za njegu tijela. Ima odlična antibakterijska svojstva, vlaži kožu i u kosu prodire dublje od bilo kojeg regeneratora, a ujedno ima savršen miris.

Za suve ruke - Kokosovo ulje može zamijeniti bilo koju kremu za ruke. Ako ga koristite za pripremu jela, bez straha nanesite malo na svoje ruke. Kožu na rukama najčešÄ‡e iritiramo, bilo sa sapunima, deterdžentima ili dodirujući hrapave površine. Kreme za ruke će imati kratkotrajno djelovanje, pružiće olakšanje tog trenutka, ali kokosovo ulje će prodreti duboko u kožu, hidrirati ju i ublažiti iritacije.

Za depilaciju nogu - Konvencionalne kreme ili pene za brijanje su skup spoj raznih hemikalija koje vama i vašoj koži uopšte ne trebaju. Iako je kokosovo ulje skuplje, kada gledate odnos kvaliteta, cene i dužinu trajanja, isplativije je. Samo malo kokosovog ulja je potrebno da namažete cijelo tijelo. Brija kožu iritira, a kokosovo ulje će ublažiti svaku iritaciju. Noge će biti mekane, sjajne i glatke.

Umjesto regeneratora - Postoji dobar razlog zašto sve veći broj regeneratora sadrži kokosovo ulje. Ono prodire duboko u kosu. Nanesite malo kokosovog ulja na kosu i pustite da stoji preko noći. Ujutro operite kosu blagim šamponom i uživajte u mekoj i sjajnoj kosi koja se ne mrsi.

Za uklanjanje šminke

Kokosovo ulje će bez problema ukloniti vodootpornu maskaru. Stavite malo kokosovog ulja na vatu i nežno ga utrljajte preko očiju. Ukloniće svu šminku, neće iritirati oči, a koža će ostati meka. Nakon uklanjanja šminke lice operite kao i uvek.

Kao losion za tijelo - Nedavno istraživanje je pokazalo da kokosovo ulje odlično hidrira kožu i sprečava sušenje kože. Najbolje je za suvu i vrlo suvu kožu. Odličnog je mirisa, pristupačno je, kožu ostavlja mekom i sjajnom, stoga nema razloga da ne postane vaš omiljeni i jedini losion za tijelo.

Za čišÄ‡enje lica - Kokosovo ulje ima antibakterijska svojstva, zbog čega je odlično za njegu kože sklonu aknama i bubuljicama. Jednostavno utrljajte ulje u lice, izmasirajte kožu i isperite vodom. Kokosovo ulje možete nanijeti i prije spavanja umjesto noćne kreme za lice.

Za suve vrhove bez sjaja - Jako malu količinu kokosovog ulja utrljajte na vrhove kose kako biste im dodali malo sjaja i nahranili ih. Nemojte preterivati jer će kosa izgledati masno.

Za piling - Nema smisla kupovati gotove pilinge jer je jako jednostavno napraviti domaći piling sa sastojcima koje već imate. Kokosovo ulje je odlično za izradu pilinga jer će nahraniti kožu. Ugrijte kokosovo ulje, dodajte malo šećera, palente ili zobenih pahuljica. TakoÄ‘e možete dodati nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja i uživati u rezultatu.

Zanima vas i ovo?