Mahala - Reportaža

U Novom Pazaru održan drugi trening za mlade u okviru projekta „Neka ravnopravnost postane stvarnost“

U Novom Pazaru je juče održan drugi od ukupno tri treninga za mlade u okviru projekta „Neka ravnopravnost postane stvarnost“ koji zajednički realizuju Poverenik za zaštitu ravnopravnosti i Savez udruženja „Kuća ljudskih prava i demokratije“ iz Beograda, čije su članice GraÄ‘anske inicijative, Centar za praktičnu politiku, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, YUCOM i Beogradski centar za ljudska prava.

Treninzi su namijenjeni predstavnicima i predstavnicama organizacija civilnog društva koje djeluju u Novom Pazaru, Bujanovcu i Subotici, a rade sa mladima i u interesu mladih u cilju podizanje svijesti o problemu diskriminacije u lokalnim zajednicama. Na ovom treningu je učestvovalo 10 predstavnika i predstavnica organizacija iz Novog Pazara, Tutina i Sjenice.

Projekat „Neka ravnopravnost postane stvarnost“, treba da doprinese jačanju ljudskih i manjinskih prava u Srbiji, a posebno unapreÄ‘enju postupka pred Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti kao centralnom nacionalnom mehanizmu koji se bavi sprečavanjem svih videova, oblika i slučajeva diskriminacije marginalizovanih grupa i pojedinaca.

fdsfdsfsd

Zanima vas i ovo?