Lifestyle - Moda i ljepota

Želite dugu kosu? 5 caka da je imate ovog ljeta

Ne odustajte od želje da imate zdravu dugu kosu. Ovo je pet top savjeta kako to da postignete.

KORISTITE DOBAR ŠAMPON - Feniranje, šamponi koji sadrže sulfate, nedovoljna količina regeneratora i manjak proteina uzrokuju loš kvalitet dlake. Stanje mogu da pogoršaju i hlor iz bazena, morska so i previše sunca. Da bi ste izbjegli nepovoljne efekte spoljnih faktora koristite neutralan šampon bez silikona.

NE IZBJEGAVAJTE MAKAZE - Kosu treba da šišate svakih šest nedjelja jer se ona ponaša kao i sve ostale dlake na tijelu – što je više šišate više će da raste.

OBAVEZNA ZAŠTITA - Koristite proizvode za zaštitu kose, oni stvaraju barijeru izmeÄ‘u kose i izvora topline pa tako dlaka ne dolaze u direktan kontakt s toplim vazduhom.

OPREZNO SA PEGLOM - Dlaka čija je struktura oštećena podložne su pucanju, posebno ako se nalaze u dodiru s izvorom topline – peglom i figarom. Kao vodič za korišÄ‡enje uvijača pramen koji tretirate ne držite u figaru duže od 10 – 15 sekundi.

HRANA JE POLA ZDRAVLJA - Osim što valja paziti na spoljne faktore, put do zdrave kose je i pravilna ishrana bogata vitaminima. Trebali bi da pijete puno vode i da bazirate ishranu na voću i povrću.

Zanima vas i ovo?