Lifestyle - Moda i ljepota

Njega lica tokom ljeta

Toplota, sunce, so, znoj, klima ureÄ‘aji i mnogi drugi faktori napadaju našu kožu lica tokom ljeta, tako da naša pažnje mora biti veća.

Ključna riječ je, naravno hidratacija koja je neophodna. Ona će obezbjediti mekoću i potrebnu čvrstinu. Hidratacija u stvari omogućava da naša koža održi mladalački izgled i sprečava pojavu malih (ili dubokih) bora. U tu svrhu, neophodno je da primenite kremu koja ima visok faktor zaštite od sunca, koja će takoÄ‘e spriječiti pojavu tamnih mrlja. Još jedan ključni korak je čišćenje: posebno posle kupanja u slanoj, morskoj vodi neophodno je kožu nahraniti i očistiti so sa vašeg lica mlijekom za čišćenje.

Briga o našem licu, meÄ‘utim, mora da se uradi i iznutra: izbjegavajte masnu hranu i birajte svježe voće i povrće, ali, iznad svega, uzimajte veće količine tečnosti, najmanje dva litra vode dnevno da bi vaša koža sijala i bila hidrirana. Tokom ljeta izbjegavajte tečne pudere koji sadrže ulje i pustite kožu da diše koliko je to moguće. 

Prateći ove jednostavne savete vaše lice neće biti izloženo lošim uticajima ljetnje sezone, a vi se opustite i uživajte u zasluženom odmoru!

Zanima vas i ovo?