Cooltura - Muzika

53 godine u muzici Kornelija Kovača

Jedan od naših najvažnijih autora u oblasti popularne muzike, Kornelije Bata Kovač, pripremio je poseban retrospektivni program, koji će obuhvatiti cijelu njegovu karijeru, ali će biti i svojevrstan omaž aktivnostima i značaju Doma omladine Beograda u prvih pola vijeka postojanja. U subotu, 29. juna od 20.00, u Velikoj sali DOB-a sa slobodnim ulazom, publiku očekuje izuzetna prilika da prisustvuje rekapitulaciji jednog od velikih poglavlja domaće scene, sa nebrojeno poznatih melodija koje su ispisale ovdašnju historiju.

Program pod nazivom „53 godine u muzici Kornelija Kovača“ biće prilika da se osvrnemo na stvaralaštvo ovog izuzetnog muzičara kroz njegov autorski rad u pop, rok, etno, džez i klasičnoj muzici.

Pored Kovača, kao domaćina ove večeri „supersonične muzičke komunikacije“, u okviru programa će nastupiti i niz specijalnih gostiju – glumci Branka Pujić i Branko Platiša; vokalni solisti: Dušan Svilar, Saša Vasić, Aleksandra Kovač, Tanja Banjanin, Dejan Najdanović, Aleksandra Janković i Dejan Cukić, te muzičari: Dušan Bezuha, Kristijan Mlačak i Ešref Džanefendić.

Zanima vas i ovo?