Lifestyle - Zdravlje

Ovo su zdravstveni problemi na koje vam ukazuje koža lica

BLIJEDILO JE ZNAK ANEMIJE - Vrlo blijeda koža upućuje na anemiju zbog nedostatka gvožđa, ali može da ukaže i na narušeno zdravlje pluća i bronhija. Potrebno je da uradite analizu krvi, a ukoliko sumnjate na anemiju, treba da pojačate ishranu zelenim povrćem, ribom i vitaminom C.

Blijeda koža sa plavičastom nijansom oko nosa i usta jasno upućuje na probleme u radu srca, pa je poželjno da uradite potrebne kardiološke preglede.
 
SUVA KOŽA ZBOG MANJKA VODE - Ako je koža isušena i peruta se, moguće je da ne unosite dovoljno tečnosti. MeÄ‘utim, ako uz ove simptome primjećujete i male otoke na licu, vjerovatno postoje problemi u radu bubrega i organa za izlučivanje. Potrebno je da uradite analizu mokraće, biohemijski nalaz krvi i ultrazvuk karlice. Blago perutanje kože na nosu može upućivati na manjak cinka u organizmu.

FLEKE UKAZUJU NA ALERGIJU - Pojava krupnog osipa na licu, kao i mitisera na obrazima, ukazuju na tegobe sa želucem ili crijevima, te da bi trebalo da pripazimo na kvalitet ishrane. Ako se na vratu ili licu povremeno pojavljuju crvene fleke, najčešÄ‡e je riječ o alergiji na hranu ili na neki lijek. Opšte crvenilo lica, naročito poslije fizičkog napora, jedan je od simptoma hipertenzije, visokog pritiska.

ŽUĆKASTA KOŽA, SIGNAL LOŠEG VARENJA - Ako je koža dobila žućkastu nijansu, treba hitno pregledati jetru i žučnu kesu, jer je možda došlo do zastoja u lučenju žuči i do upalnih procesa. Suva, blijedožućkasta koža ukazuje na izvesne poremećaje varenja, na hronični gastritis ili čir na želucu, što se može ispititati gastroskopskim pregledom.

Zanima vas i ovo?