Lifestyle - Moda i ljepota

Lijepe i na plus trideset

Kao što ljeti nosite laganiju odjeću, isto tako bi trebalo da koristite šminku ispod koje će vaša koža lakše da diše. Nanosite što manje pudera na lice ili ga uopšte ne stavljajte. Tečno rumenilo je praktičnije od onoga u prahu, a braon maskara bolje rešenje za dan. Ruž za usne bolje koristite uveče, jer na velikim vrućinama može da počne da se topi.

PUDER - Izbjegavajte teške, guste, kremaste pudere, a koristite tečne i lagane, po mogućnosti bez sintetičkih dodataka. Ako vam se lice jako sija, četkicom lagano nanesite puder u kamenu ili prahu kako biste otklonili višak sjaja. Ljeti je, ipak, najbolje koristiti toniranu kremu, koja je mnogo lakša od tečnog pudera, a koži daje zdrav, bronzani sjaj.

MASKARA - Za dnevnu šminku preporučuje se smeÄ‘a maskara umjesto crne, jer na jakom suncu izgleda mnogo prirodnije. Ako volite da su vam oči naglašene i na plaži, najbolje riješenje je vodootporna maskara.

SJAJ ZA USNE - Idealni su za ljeto, jer se lagano nanose i daju lijep sjaj koji sunčevo svjetlo još više naglašava. Kada ste na plaži, koristite balzam sa zaštitnim faktorom.

RUMENILO - Prstima ili malim sunÄ‘erom nanesite par kapi tečnog rumenila na obraze i lagano i ravnomerno ga izvlačite prema spoljašnjim ivicama lica. Lagane nijanse, boje breskve i nežnoroze, izgledaju najprirodnije. Ukoliko jako pocrnite na suncu, roze nijanse izgledaju previše veštački, pa bolje koristite bronzer.

BRONZER - Nanesite ga na obraze, čelo, bradu i nos. ÄŒak i ako se ne šminkate, malo bronzera daće lijep sjaj vašem licu. Najlakše se nanosi onaj u kamenu, ali ne pretjerujte, stavljajte ga malo po malo.

Zanima vas i ovo?