Lifestyle - Zdravlje

Neka vam svaki dan bude lijep: Cake za savršeno jutro

Ove navike osiguraće ti da se svakog jutra probudiš veselija nego inače.

1. Mala jutarnja fizička aktivnost - To ne mora da bude pravi trening, biće dovoljno svega 10-15 minuta. Nalet endorfina nakon toga daće ti energiju i tvom raspoloženju će da osigura veliki podsticaj, što je odlično za početak dana.

2. Voda - Naše tijelo gubi tečnost dok spavamo, zato je ujutro jako bitno da nadoknadiš izgubljeno. Dvije čaše vode, odmah nakon buÄ‘enja, popraviće stvar.

3. Sredi se - Lijep spoljašnji izgled garantovano daje dobar osjećaj i iznutra. Nije loše ni da noć prije pripremiš odevnu kombinaciju i složiš sve potrebne sitnice u torbu, kako bi ujutro imala vrijemena za druge stvari, kao što je npr. doručak.

4. Kvalitetan doručak - Mnogi imaju lošu naviku preskakanja najvažnijeg obroka u toku danu. Ali, zdrav i kvalitetan doručak, pun proteina i složenih ugljenih hidrata, pomoći će tvojoj koncentraciji, koja je i te kako potrebna tokom napornog radnog dana.

5. Poveži se - Pokušaj da pronaÄ‘eš malo vremena, kako bi prije izlaska iz kuće, na miru sjela i "pronjuškala" šta ima novo kod virtuelnih prijatelja, pročitala vijesti na portalima ili poslala poruku za dobro jutro dragoj osobi. Stručnjaci tvrde da se nakon toga osjećamo povezanije s drugima, što nas čini srećnijima.

Zanima vas i ovo?