Aktuelno - Svijet

U bombaškom napadu u Istanbulu poginuo i jedan Bošnjak, a jedan povrijeđen

U bombaškom napadu jutros u centru Istanbula među poginulima je i jedna Bošnjak. Takođe jedan turski državljanin bošnjačkog porijekla je povrijeđen.

U eksploziji automobila bombe u blizini autobuskog stajališta Vezneciler- Beyazıt u Istanbulu poginulo je sedam policajaca i četiri civila.je Do eksplozije je došlo u trenutku prolaska autobusa interventne policije. Od eksplozije je povređeno 36 ljudi, od koji troje teže.


Od posljedica eksplozije život je izgubio Ahmet Bayraktar Metko, Bošnjak porjeklom iz Sandžaka.  U trenutku stravičnog napada, kada je automobil eksplodirao,  Bayraktar koji je živio u semtu Yesilbaglar -Pendik, se nalazio pored svog parkiranog vozila, prenio je portal bosnakmedya.com.

Od gelera u nogu je lakše povrijeđen Šaban Koč, iz Yildirim kvarta, naseljenog pretežno Bošnjacima. Koč je povrijeđen u trenutku kada je išao na posao. On je nakon ljekarske intervencije pušten na kućno liječenje.

Za ovaj napad, do sada, su privedene četiri osobe.

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan e za napad optužio terorističku organizaciju Radničku partiju Kurdistana (PKK). "Napad je neoprostiv i Turska će do kraja nastaviti borbu protiv terorista", poručio je Erdogan.

 

Zanima vas i ovo?