Scitech - Nauka

Za akademce sa znanjem njemačkog: Raspisan konkurs za dodjelu stipendija za praksu u oblasti životne sredine


Njemačka fondacija za životnu sredinu (Deutsche Bundesstiftung Umwelt – DBU) raspisala je konkurs za dodjelu stipendija za praksu ili istraživački boravak u trajanju do dvanaest mjeseci u organizacijama u Njemačkoj.

Konkurs je otvoren do 1. avgusta ove godine.

Mogućnost da konkurišu za stipendije imaju master diplomci (koji su diplomu stekli u posljednje tri godine), studenti master ili doktorskih studija, ali i građani Srbije do 30 godina starosti sa znanjem njemačkoj jezika, navodi se u pozivu.

Stipendijama će biti podržan najširi spektar struka pri čemu prijedlog projekta mora biti u oblasti zaštite životne sredine, ekologije, održivog razvoja, klimatskih promena ili obnovljivih izvora energije.

Prijava se vrši onlajn, a potrebno je pripremiti: CV na njemačkom jeziku, prijedlog projekta (do 3 strane, sa opisom problema, metodologijom rada i očekivanim rezultatita) na njemačkom jeziku, kopiju diplome – na njemačkom ili engleskom jeziku, pismo preporuke od univerzitetskog profesora – na njemačkom ili engleskom jeziku, sertifikat ili potvrdu o znanju njemačkog jezika – na njemačkom jeziku.

Intervju sa potencijalnim kandidatima obavljaće se na njemačkom. Početak realizacije stipendiranog projekta predviđen je za 1. februar 2017. godine.

Detaljnije informacije o uslovima, programu i prijavi kandidata i kandidatkinja mogu se pronaći na sajtu Deutsche Bundesstiftung Umwelt.

Zanima vas i ovo?