Cooltura - Film/TV

Na Kalemegdanu ovacije za zabranjenu predstavu!

Predstava "Beton Mahala" oduševila posjetioce Filmstreet-a, pozorišni komad na otvorenom izazvao buru emocija.

Filmstreet, putujuća filmska i pozorišna scena predstavila je na Kalemegdanu najtraženije pozorišno ostvarenje godine "Beton Mahalu", koje je sinoć više od 2.500 ljudi ispratilo ovacijama.

Predstava u režiji Branislava Trifunovića i Rifata Rifatovića, a po tekstu i u izvođenju mladih novopazarskih glumaca, pokrenula je mnoga društvena pitanja koja se tiču svakog čovjeka i ostavila bez daha prisutne ljubitelje Filmstreet festivala.

"Hoču da živim u gradu u kome neće biti potrebna ova predstava", "Sigurna sam da posle odgledane predstave Beton mahala moja ljubav prema Novom Pazaru može samo da poraste", "Kao što je nadja u Beton mahala, tako sam i ja kad dođem u Novi Pazar", stoji u komentarima onih koji su sinoć odgledali predstavu novopazarskih mladih glumaca.

Predstava za koju interesovanje ne jenjava, zabranjena je u matičnom Novom Pazaru i svojevrstan krik je mladih koji govore o trenutnim religijskim, političkim i društvenim problemima, dok je suštinski pokretač ljubav, koja je ujedno i glavna tema.

U okviru Filmstreet festivala, koji će trajati naredna tri mjeseca, Beograđani će potpuno besplatno imati priliku da vide 30 filmskih klasika i tri predstave na deset lokacija.

Zanima vas i ovo?