Aktuelno - Svijet

Turska na udaru terorizma

U terorističkom napadu večeras na aerodromu Ataturk u Istanbulu poginulo 10, ranjeno najmanje 20 ljudi.

Premijer Turske Binali Yildirim je istakao da je nakon eksplozije koja se u utorak navečer desila na istanbulskom aerodromu Ataturk izdao nalog da se formira krizni štab

Ministar pravde Republike Turske Bekir Bozdag izjavio je večeras da je, prema informacijama s kojima raspolaže, u terorističkom napadu u Istanbulu poginulo deset, a ranjeno 20 ljudi, javila je Anadolu Agency (AA).

"Prema informacijama s kojima raspolažem, jedan terorista je najprije iz automatske puške Kalašnjikov otvorio vatru na ulazu u terminal za međunarodne letove, a zatim aktivirao eksploziv na sebi. Imamo oko deset šehida i 20 ranjenih", rekao je Bozdag, prenijeli su sarajevski mediji. 

Premijer Turske Binali Yildirim je istakao da je nakon eksplozije koja se u utorak navečer desila na istanbulskom aerodromu Ataturk izdao nalog da se formira krizni štab. 

Yildirim je telefonom razgovarao s ministrom unutrašnjih poslova Efkanom Alom i guvernerom Istanbula Vasipom Sahinom. Turski premijer je izdao nalog da se formira krizni štab u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova Turske. 

Na istanbulskom aerodromu Ataturk večeras je odjeknula eksplozija, a na mjesto događaja upućene su policijske i ekipe hitne medicinske pomoći. 

Prema prvim informacijama, eksplozija se desila na terminalu za međunarodne letove. 

Odmah nakon eksplozije, na mjesto događaja upućene su brojne policijske i ekipe hitne medicinske pomoći. 

Nekoliko ranjenih osoba kojima je pružena ljekarska pomoć su prebačene u najbliže bolnice. 

Ulaz i izlaz s aerodroma u Istanbulu su nakon eksplozije zatvoreni.

Zanima vas i ovo?