Scitech - Technomania

Vizija Stiv Džobsa uskoro postaje realnost (VIDEO)

Jedan od poslednjih projekata na kojem je radio  Stiv Džobs, novo Appleovo sedište koje se prostire u području od 2,8 miliona kvadratnih metara i izgledom podseća na svemirski brod privodi se kraju.

Ova velika futuristička građevina jedan je od poslednjih projekata na kojem je radio Stiv Džobs i trebala bi biti završena početkom 2017. godine, kada bi se u nju trebalo useliti oko 14 hiljada zaposlenih ove kompanije.

Metju Roberts (
Matthew Roberts) sa svojom bespilotnom letelicom od same izgradnje prati i snima napredak izgradnje novog sedišta kompanije Apple koje su mnogi nazvali svemirskim brodom. 

Poslednji video zapis pokazuje da je glavna zgrada skoro pa gotova te se na njoj postavljaju veliki solarni paneli koji bi trebali osigurati oko 75 posto njenih energetskih potreba. Unutar kampa nalazi se i zgrada namenjena za istraživanje i razvoj u kojoj će Appleovi inženjeri raditi na novim vrhunskim modelima sa prefiksom "i" i ostalim tehnološkim dostignućima, te velika garaža koja će moći primiti čak jedanaest hiljada vozila.

Kamp će sadržati wellness centar vredan 70 miliona dolara i kafeteriju površine 60.000 metara kvadratnih. 80 posto kampa će biti zelene površine, dok će zaposlenima na raspolaganju u svakom trenutku biti 1000 bicikala radi lakšeg kretanja širom kampa.

Najveći i najteži deo radova već je obavljen tako da bi Apple svoj novi model iPhonea, o kojem već neko vreme internetom kruže glasine o velikim promenama i novitetima trebalo predstaviti sledeće godine baš u novom kampu koji zaista izgleda superiorno.

Ceo projekat će kompaniju Apple koštati pet milijardi dolara.

 

Zanima vas i ovo?