Lifestyle - Kako da...

Ko je bolji - lider ili gazda?


Svako od nas je bar jednom u životu imao šefa. Čak i šefovi imaju svoje šefove, bez obzira da li rade za velike korporacije ili mala preduzeća. Čak i vlasnici samih tih preduzeća imaju akcionare iznad sebe kojima odgovaraju i klijente zbog kojih se trude da njihov biznis poraste.

 
U današnjem kompetitivnom društvu koje se veoma brzo menja i koga obeležava neprekidna trka za novcem, šef je, u mnogim slučajevima, prestao da bude lider i postao strog i neko čija naređenja treba da se slušaju i poštuju bez pogovora. Takvo ponašanje dovodi do toga da su preduzeća ispunjena nezadovoljnim radnicima koji više ne rade za opšte dobro i rast kompanije, već čisto zbog isplate plate na kraju meseca ili postaju 'buldozi' u neprekidnoj trci za unapređenjem i boljim radnim mestima kako bi postali oni koji će davati naređenja.

 
Međutim, ovakvi stavovi proizvode uglavnom negativnu energiju i akcije koje mogu biti veoma štetne za biznis. Iz ovog razloga, mnogo je zdravije za sve zaposlene u kompaniji da zaposle i neguju kulturu lidera koji su spremni da preuzmu vodeće pozicije i vode zaposlene napred, svojim primerom – piše portal „Economy.rs".

 
Glavna razlika između šefova i lidera je da šefovi (u srpskom poslovnom rečniku, vrlo često nazivani 'gazdama') kreiraju disharmoniju, neodlučnost i unutrašnje borbe koje ometaju dolazak do cilja, dok lideri daju ohrabrenje, ponos i želju za saradnjom koji ne samo da pokreću biznis i vrlo često, donose i bolje rezultate od očekivanih. U trci ove dve vrste rukovođenja, zaposleni koji su vođeni liderom uvek će pre stići na finalnu liniju, u odnosu na zaposlene koji su vođeni diktatorskom rukom. Takođe, radnici kod lidera imaće mnogo više beneficija i želje da krenu u 'novu trku'.

 
Karakteristike šefa
Iako se 'gazda' obično definiše kao osoba koja je zadužena za nadgledanje radnika, njegova upotreba kao prideva odražava nekoga ko daje naloge na jedan veoma nadmen način. Ovo je, u suštini, glavna karakteristika šefa.
Šef želi da ispunjava ciljeve koje su postavili njegovi nadređeni, kako bi izgledali dobro pred njima. Iz razloga što je profit 'jedini cilj' poslovanja, šefovi imaju tendenciju da iskoriste one koji su ispod njih u hijerarhijskoj lestvici.
Gazda vodi svoje radnika u atmosferi straha i zastrašivanja (ogroman broj firmi u Srbiji, zar ne?). Oni postavljaju svoju vlast kao vrhovni zakon za one koji su ispod njih i od kojih se očekuje da ih slušaju bez pitanja. Šefovi zahtevaju poštovanje samo na osnovu svog položaja, i najsurovije će kažnjavati svoje radnike, ukoliko dovedu u pitanje njihovu vlast.

 
Karakteristike lidera
Lideri imaju ovlašćenje da upravljaju, ali takođe imaju tendenciju upravljanja u obliku veoma pozitivnog uticaja.
Lider preuzima odgovornost primerom i oni koji su pod njegovim uticajem podstiče na taj način i pokazuje kako se posluje, ličnim primerom.
Lider pruža zadivljujući primer svojim zaposlenim da ga slede. On ispiriše svoje sledbenike da deluju i rade u okviru njegovih polja ekspertize, a zauzvrat, on poboljšava njihova znanja i iskustvo. Tako je lider samo produžetak njegovog tima kojem on daje jasne smernice i poboljšava njihove sposobnosti.

 
Zaposleni radnici koji slede lidera su takođe uzdignuti i osećaju se kao aktivni deo jedne poslovne celine. To zato što lider podstiče svoje zaposlene da daju sugestije, nude ideje, razgovaraju o prednostima i manama, od čega jača ukupno poslovanje.

 
Lider može uložiti dodatno vreme u razvoj aktivnosti na jačanju timskog duha ili dodatnu obuku i trening u cilju smanjenja grešaka, poboljšanja komunikacije, a sve u cilju obogaćivanja radnika kao ljudi u timu.

 
Upoređujući rezultate – ko je bolji, lider ili gazda?
Ukoliko upoređujemo gazde i lidere, lider dobija pravo poštovanje kroz njegov primer, dok se zahtevi gazde poštuju kroz njegove pozicije ili autoritet. Lider razmišlja i unapređuje zaposlene, dok je gazdina jedina briga nivo produktivnosti i ostvarivanje ciljeva po svaku cenu.
Česte uzrečice lidera su 'Mi' i 'Idemo', čime gradi ponos, poverenje i osećaj pripadnosti članova svog tima, dok uzrečice šefa 'Ja' i 'Vi' rađaju izolaciju i osećaj inferiornosti.
Kada na kraju sumiramo, lider inspiriše mnogo veću produktivnost i uspešan rad što je veoma često osujećeno ukoliko imate šefa autoritarne prirode.
Zaposleni koji su vođeni željom za napretkom mnogo su srećniji, produktivniji i kreativniji od onih koji su vođeni potrebama.

Zanima vas i ovo?