Lifestyle - Moda i ljepota

Na Istanbul Shopping Fest-u 50 posto popusta

Šesti po redu Istanbul Shopping Fest ove godine se održava u gradu na Bosforu od 1. do 31. jula. Poznat je kao festival šopinga, kulture i zabave, kada će posjetiocima biti ponuđeno 50 posto popusta na sve proizvode i brendove, od najmodernijih gadžeta do odeće i obuće vrhunskih svjetskih dizajnera.

Festival se održava u periodu kada Istanbul blista svojim punim sjajem. Za vrijeme trajanja Istanbul Šoping Festa, avenije i ulice grada su na poseban način ukrašene savremeno dizajniranim ukrasima, kao i specijalno urađenom svjetlosnom iluminacijom, kako bi taj uzbudljiv događaj pružio dodatni užitak posejtiocima. 

Na različitim lokacijama u Istanbulu organizuju se uzbudljiva i zabavna događanja, kako u tržnim centrima, tako i u manjim trgovinama. 

Istanbul Shopping Fest prate i brojne svečanosti, koncerti, izložbe, muzički performansi, zabave, takmičenja, modne revije i parade grupa iz inostranstva.

U okviru Festivala, koji ima za cilj pozicioniranje Istanbula kao jednog od vodećih trgovačkih centara u svijetu, inostrani turisti će imati brojne pogodnosti, ne samo u vidu sezonskog popusta na proizvode u trgovinama. 

Ovogodišnji Istanbul Shopping Fest se održava uz podršku Ministarstva za kulturu i turizam Republike Turske, Ministarstva za razvoj Republike Turske, Gradske opštine Istanbula, aviokompanije Turkish Airlines i brojnih kompanija i institucija: Istanbul Ticaret Odasi, Mall of Istanbul, T.C. Istanbul Valiligi, Istanbul Buyuksehir Belediyesi, Coca&Cola...

Zanima vas i ovo?