Aktuelno - Svijet

Danas u Istanbulu veliki miting

U Istanbulu će danas biti održan miting "Za Demoratiju i šehide", pod pokroviteljstvom predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana.

Sa tog skupa koji počinje u 17.00 sati biće dostupan prijenos uživo sa simultanim prijevodima na sedam jezika.

Kako prenosi Anadolu Agency (AA) to će biti prvi miting na kojem će zajedno učestvovati predsjednik Erdogan, uz premijera Turske i predsjednika vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) Binalija Yildirima te predsjednike opozicionih Republikanske narodne partije (CHP) Kemala Kilicdaroglua i Partije nacionalnog pokreta (MHP) Devleta Bahcelija.

Miting će se održati u Istanbulskoj četvrti Yenikapi, uz prisustvo, kako se očekuje, između tri i pet miliona građana.  Putem video prijenosa uz prvi, prirodni zvuk s simultanim prijevodima i komentarom na turskom, engleskom, francuskom, španskom, njemačkom, ruskom i arapskom jeziku širom svijeta biće moguće da se prati taj događaj. Redoslijed pristupa tonu na određenom jeziku je prema nabrojanom.

Link za pristup prijenosu uživo biće dostupan i na web stranici Anadolu Agency (AA) na BHS jezicima: www.aa.com.tr/ba 

Signal prijenosa uživo biće dostupan putem satelita Turksat 3A bez markice i vez pristupne šifre.

Podaci za pristup signalu: UPLINK: 14094.5, modulacija: DVB-S2 8PSK, Symbol rate: 6400, FEC: 5/6, PILOT:ON, DOWNLINK (Mhz): 11544.5 

Za prijevoz građana biće iskorišteno više od sedam hiljada autobusa i 204 brodice. 

Na prostoru gdje će biti održan miting postavljena je bina promjera 60 metara, a posebna pažnja posvećena je osobama narušenog zdravlja, starijima i invalidima kojima je osiguran poseban prostor sa stolicama. Većina mjesta za protokol namijenjena je porodicama stradalih i ranjenima tokom pokušaja državnog udara 15. jula koji je izvršila teroristička orgnizacija FETO. 

Za sigurnost prisutnih na mitingu biće aangažovano 15 hiljada policajaca. 

Zanima vas i ovo?