Aktuelno - Svijet

Historijskom Mitingu demokratije i šehida u Istanbulu prisustvovalo pet miliona ljudi

Historijskom Mitingu demokratije i šehida ju;e u Istanbulu prisustvovalo je oko pet miliona osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Policija je saopćila da je analiza policijskih helikoptera iz zraka pokazala da je na mitingu prisustvovalo oko pet miliona ljudi.

U istanbulskoj četvrti Yenikapi danas je održan najmasovniji, historijski Miting za demokratiju i šehide, pod pokroviteljstvom Predsjedništva Turske.

Milioni građana su u popodnevnim satima sa obje strane Istanbula autobusima, metroom, brodovima i drugim prevoznim sredstvima pristizali na mjesto gdje je održan najmasovniji miting u historiji Turske.

Mitingu su prisustvovali turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, premijer te zemlje Binali Yildirim, predsjednik opozicione Republikanske narodne partije (CHP) Kemal Kilicdaroglu, predsjednik Partije nacionalnog pokreta (MHP) Devlet Bahceli, bivši predsjednik Turske Abdullah Gul, bivši turski premijer Ahmet Davutoglu, načelnik Generalštaba Turske Hulusi Akar i predsjednik Uprave za vjerske poslove Republike Turske Mehmet Gormez.

Zanima vas i ovo?