Aktuelno - Vijesti

Saida Bukvić osvojila zlatnu medalju u lou-kiku na Evropskom prvenstvu

Reprezentativka Srbije u kik boksu Saida Bukvić osvojila je zlatnu medalju u lou-kiku na Evropskom prvenstvu u Mariboru, u seniorskoj konkurenciji. Ovim povodom za Bukvićevu je organizovan prijem čiji je domaćin gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

“Prvakinja Evrope i njen klupski drug Sead Bukvić koji je u konkurenciji muškaraca osvojio drugo mesto obradovali su sve nas sjajnim rezultatima. Na putu do uspeha uložili su mnog truda, na čemu im iskreno čestitam i podsećam da će grad uvek biti uz pojedince i kolektive koji sebe i zajednicu čiji su deo predstavljaju na pozitivan način”, istakao je gradonačelnik Biševac, prenosi se na oficijelnoj web stranici Grada Novog Pazara.

Veliki broj Novopazaraca sačekao je u petak članove Kik boks kluba pred zgradom Gradske uprave. Evopska šampionka Saida Bukvić, prema sopstvenom priznanju, nije očekivala ovakve reakcije javnosti.

“Puno mi je srce kad vidim ovako nešto i znam da smo uradili pravu stvar. Onda mi jednostavno nije žao da se za nove ciljeve još predanije borim”, kazala je Bukvićeva.
Ona je u kategoriji do 52 kilograma, u finalu Evropskog prvenstva u kiks boksu u Sloveniji, savladala Eminu Arslan iz Turske rezultatom 3:0.
Saida je prošle godine bila najbolja i na Svetskom prvenstvu u Beogradu.
 

 

Zanima vas i ovo?