Aktuelno - Vijesti

U Novom Pazaru će u petak biti održan skup za narod Sirije

U Novom Pazaru će u petak, 16. decembra biti održana protestna šetnja za narod Sirije. Skup će, kako je najavljeno, početi u 13.00 sati na Trgu Isa bega Isakovića.

"Oči svijeta se prave da ne vide, uši svijeta se prave da ne čuju, jezici svijeta se plaše da osude i stanu jednom za svagda u kraj predsjedniku Sirije koji čini jedan od najvećih genocida u povijesti čovječanstva u cijelosti. Mirnom i humanom protestnom šetnjom izrazićemo žalost za svim žrtvama i solidarisati se sa svim mukama stanovnika Sirije sa dovom Allahu na početku i na kraju da se ovaj svirepi čin što prije zaustavi", naveli su organizatori skupa.

Kako se podsjeća u pozivu, od početka rata u Siriji koji ne jenjava već  se konstantno i abnormalno razbuktava i prema poslednjim podacima koji su i više nego alarmantni život je izgubilo preko 300 000 ljudi od kojih su gotovo polovina žene i djeca. Oni koji su ostali u životu svakog dana strahuju da će i oni sutra biti sa svojim voljenima koji su ih napustili. 
 
"U petak, na gradskom trgu, pokažimo kao što smo i bezbroj puta do sada za razne prilike pokazali jedinstvo i solidarnost za mnoge minule i nemile situacije kroz koje su prolazili razni ljudi. Da vas Allah džellešanuhu obilatno nagradi", stoji u pozivu.

Zanima vas i ovo?