Aktuelno - Vijesti

TONP: RASTE BROJ TURISTA U NOVOM PAZARU

Novi Pazar je u prva četiri mjeseca ove godine posjetilo 6.563 turista, odnosno za oko 700 više nego u drugom kvartalu prošle godine, rekla je danas direktorka Turističke organizacije u ovom gradu Ljiljana Lešević.

Ona je radiju Sto plus rekla da je zadovoljna dosadašnjom posjetom i rastom broja turista.

“Sezona je u punom jeku i trenutno su nam smještajni kapaciteti puni, zahvaljujući brojnim manifestacijama koje se organizuju u gradu. Slijedi nam Balkansko prvenstvo u atletici, a imali smo i brojne posjete glumačkih ekipa, tako da se tražio krevet više”, rekla je Leševićeva.

Ona je dodala da će za vrijeme održavanja Balkanskog prvenstva u atletici Turistička organizacija grad prezentovati putem promotivnog materijala.

“Info pultovi sa mapama grada i prospektima biće postavljeni blizu hotela u gradu, kao i kod Atletskog stadiona za vrijeme takmičenja. Na osnovu toga svi posjetioci će moći da se upoznaju sa našim turističkim potencijalima”, dodala je Leševićeva.

Ovaj grad, prema njenim riječima, najviše posjećuju Japanci, Poljaci, Rumuni, Turci kao i turisti iz Bosne i Hercegovine.

Preporuka: Internet prezentacija sadržaja i bogatstava Novog Pazara - "Vodič kroz Novi Pazar".

Zanima vas i ovo?