Aktuelno - Vijesti

NAJAVLJENA REKONSTRUKCIJA PUTNE INFRASTRUKTURE U SANDŽAKU

Potpredsjednica Vlade i ministarka za infrastrukturu Zorana Mihajlović razgovarala je  danas sa ambasadorom Turske u Srbiji Tanžuom Bilgićem o učešću te zemlje u rehabilitaciji regionalnih puteva u Sandžaku. Ambasador Bilgić je ranije izjavio da njegova zemlja nije odustala od kreditiranja rekonstrukcije magistralnih puteva Novi Pazar- Sjenica i Novi Pazar- Tutin.

Tema razgovora potpredsjednice Vlade  Zorane Mihajlović i ambasadora Tanžua Bilgića bili su dogovori o protokolima i sporazumima koje će Srbija i Turska  tokom posjete predsjednika Erdogana potpisati iz oblasti infrastrukture. Kao jedan od najvažnijih projekata navedena je izgradnja auto-puta od Beograda do Sarajeva, za koji je Turska izrazila spremnost da se pojavi kao investitor.

Mihajlovićeva je predložila ambasadoru da tokom posjete predsjednika Erdogana, ali i poslije toga, veliki broj turskih građevinskih kompanija posjeti Srbiju kako bi bili upoznati i uzeli učešće u vrijednim infrastrukturnim projektima koji se rade u Srbiji.

Podsjećamo da je Bilgić rekao ranije da njegova zemlja nije odustala od kreditiranja rekonstrukcije magistralnih puteva Novi Pazar- Sjenica i Novi Pazar- Tutin.

“I dalje postoje određeni tehnički problemi, ali sam uvjeren da ćemo ih prevazići. Nismo odustali i napustili ove projekte i njihova realizacija će nam biti prioritet u narednom periodu”, rekao je tada Bilgić.

Zanima vas i ovo?