Aktuelno - Vijesti

BESPLATNA OBUKA, POSAO I 300 ŠVAJCARSKIH FRANAKA

Zainteresovani mladi od 15 do 30 godina iz Novog Pazara imaju mogućnost besplatno da se obuče za zanimanje tapetar, u okviru dijela projekta "Znanjem do posla", koji finansira Vlada Švajcarske.           

Projekat se odnosi na ugrožene i teže zapošljive kategorije, kojima je namijenjen program takozvanih "mekih vještina" za podizanje motivacije i komunikacije s poslodavcima.

Obuka, koju organizuje Akademija Oxford u saradnji sa Švajcarskom agencijom za razvoj i saradnju (SDC), za 15 polaznika, traje tri mjeseca.

Pored besplatne obuke i sertifikata polaznici dobijaju i po 300 švajcarskih franaka u dinarskoj protivvrijednosti na ime troškova.

Najboljim polaznicima obuke obezbjeđen je posao u ovdašnjim fabrikama namještaja, a prijave zainteresovanih traju do 15. oktobra u Akademiji Oxford u Novom Pazaru.

Vlada Švajcarske obezbjedila je 72.000 švajcarskih franaka za ovaj projekat osposobljavnja i zapošljavanja u Novom Pazaru, dok će ukupno za 22 organizacije u pet gradova i opština u Srbiji biti dodijeljeno 450.000 švajcarskih franaka.

Zanima vas i ovo?