Mahala - Licem u lice

Kenan Ragipović za BEDEM: Mi se borimo do posljednjeg daha!

Neki su govorili da je ovaj igrač u godinama, da ne može pružiti vrhunske parije na nivou Superlige, ali ih je on sve demantovao odličnim igrama i borbom na terenu kakva se rijetko može vidjeti kod drugih igrača.

U svim utakmicama koje je odigrao, je jedan od najzapaženijih na terenu, pravi kreator igre plavih, mašina na sredini terena. Svi navijači Novog Pazara znaju dobro o kome se radi - o Kenanu Ragipoviću!

Sutra FK Novi Pazar igra veoma važnu utakmicu sa direktnim konkurentom za mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope a mi smo odlučili da malo popričamo sa Kenanom i postavimo mu par "blic" pitanja.

Kenane, poznato je da do sada sa Vojvodinom imamo najgori skor u superligaškoj historiji našeg kluba. Da li to saznanje utiče na igrače?

- Sutra ćemo učiniti sve da prekinemo taj loši skor. Ne utiče to na igrače, svi su skoncetrisani na osvajanje nova tri boda.

Da li je došlo vrijeme da se to promijeni, da li plavi mogu do povoljnog rezultata, pa što ne i pobjede?

- Došlo je vrijeme i nadam se da ćemo pred našom publikom ostvariti veliku pobjedu!

Kakva su tvoja očekivanja? Vojvodina uskoro igra polufinale Kupa, postoji mogućnost da će se možda oni "čuvati" za tu utakmicu, i vidiš li priliku u tome?

- Nas to ne interesuje, poštujemo i cijenimo svakoga, ali mi gledamo sebe i u svaku utakmicu ulazimo sa željom da uzmemo tri boda.

U svojoj karijeri si igrao za puno klubova, konačno si se vratio meÄ‘u plave i jedan si od lidera na terenu. Da li misliš da "domaći" igrači prave veću razliku na terenu od "stranaca"?

- Ne razlikujem igrače na strane i domaće, Novi Pazar ima kvalitetnih 25 igrača i svako će pružiti svoj maksimum.

Na kraju, imaš li neku poruku za navijače?

- Za kraj bih poručio publici da nas podržava i kada idu rezultati i kada ne idu, jer se mi borimo do posljednjeg daha, i tako će ostati do kraja sezone.

Razgovarao: A. Zeković

Zanima vas i ovo?