Cooltura - Film/TV

Sve Å¡to treba da znate o Shailene Woodley

Shailene Woodley sebe opisuje kao ekologa iz Simi Valley, Kalifornija. Ova 22-godišnjakinja je imala teško srednjoškolsko iskustvo, roditelji su joj se razveli, a njoj su dijagnostikovali skoliozu, što ju je primoralo da nosi protezu za kičmu, ne bi li je ispravila. Prije nego što je dobila ulogu Amy Juergens u The Secret Life of the American Teenager, Woodley je razmišljala da upiše dizajn enterijera na New York univerzitetu.

Iako je poznata po ulogama u Secret Life i The O.C., njen prvi debi na velikom platnu u The Descendants ju je plasirao na A-listu. Ubrzo je usledila Golden Globe nominacija, a MTV Movie Awards joj je odao priznanje za njen performans u drami sa George Clooney. Nastavila je da glumi pored Miles Teller u filmu The Spectacular Now i potpisala ugovor za tinejdž trilogiju Divergent. Godinu dana kasnije, People magazin ju je stavio na listu Most Beautiful at Every Age, gdje je priznala da čak ne koristi ni parfem zbog njene ljubavi prema organskoj hrani i prirodnim tretmanima.

Osoba koja ju je nagovorila da prihvati veliku ulogu u Divergent, bila je Jennifer Lawrence.  Zanimljiva činjenica, Woodley je takoÄ‘er bila u užem krugu za ulogu Katniss Everdeen. Drago nam je što su ona i J-Law ostale prijateljice.

 

Autor: Amra Azemi

Zanima vas i ovo?