Scitech - Automoto

Fiat 500L od aprila s pogonom na metan

Automobil Fiat 500L sa pogonom na metan moći će da se poruči od narednog mjeseca, rekao je marketing menadžer kompanije Fiat automobili Srbije (FAS) Boris Čučković.

Čučković je rekao da će model 500L sa pogonom na metan biti vrlo interesantan za sve koji prelaze puno kilometara u gradskoj vožnji, te da će se praviti isključivo za veće narudžbe koje se očekuju od preduzeća.

"Mi pravimo specijalan program upravo za taksi službe u Beogradu i ostalim većim gradovima Srbije, koji želimo da predočimo taksi udruženjima i da, možda, ako sve to i zaživi napravimo nacionalni taksi koji ne bi bio izvan udruženja, ali bi u okviru svakog udruženja postojao ogranak 500L taksi", rekao je Čučković za beogradske medije.

Prema njegovim riječima, 500L će imati Twin Air motor od 900 kubika sa specijalnim pogonom na metan. Rok isporuke je najviše 45 dana.

On je rekao da će od početka aprila u ponudi FAS-a biti i Fiat 500L klasik na tečni naftni gas.

Vožnja automobila sa pogonom na metan, odnosno komprimovani prirodni gas, je jeftinija od vožnje na TNG - mješavinu propana i butana, ali se ne mogu svuda naći pumpe sa metanom.

 

(Klix.ba)

Zanima vas i ovo?