Cooltura - Film/TV

Koliko košta živeti kao "Vuk sa Volstrita"?

Ta super-jahta dužine 45 metara u filmu se zove "Nadin", u stvarnom životu "Lejdi M", a Si-En-En (CNN) piše da je može iznajmiti svako... ko može da odvoji 125.000 nedeljno za rentiranje. 

Džakuzi, koktel bar, dovoljno spavaćih soba za 10 gostiju... sve to posjeduje "Lejdi M", koja je u popularnom filmu "glumila" originalnu jahtu Džordana Belforta, po čijim je memoarima snimljen film. 

Originalna Belfordova "Nadin" je potonula 1997. godine pošto je Belford, pod dejstvom droge, naredio kapetanu da isplovi u oluju sa obale Italije. 

"Lejdi M" nije jedino filmsko vozilo koje može da se iznajmi... iako je jedna od skupljih na tom tržištu. 

Iznajmljivanje elegantne "Redžine", jahte od 56 metara u kojoj je Džejms Bond u filmu "Skajfol" 2012. spasavao svijet, košta "samo" 96.000 dolara sedmično. 

Jahta na kojoj je Demi Mur na stolu 1996. godine izvodila striptiz za Berta Rejnoldsa, u filmu "Striptiz", zove se "Big igl", ima 52 metra i košta - 165.000 dolara nedeljno. 

Ljubitelji brodova mogu u "filmskim iznajmljivanjima" da proÄ‘u i jeftinije. 

Tako vožnja brodom iz filmskog klasika, "Afričke kraljice" iz 1952. godine, na kojoj su snimali legendarni Ketrin Hepbern i Hemfri Bogart, košta svega 49 dolara. "Afrička kraljica" umesto na Kongu, već decenijama "živi" u Floridi, navodi CNN.

 

 

(b92.net)

Zanima vas i ovo?