Lifestyle - Putovanja

Pet najčudnijih svjetskih restorana

Novi restoran u Moskvi zaposlio je osoblje blizanaca, čudan koncept, ali to je ništa u odnosu na neke od bizarnih restoranima u drugim dijelovima svijeta.

Magic Restroom Cafe , Los Angeles

Modern Toilet restaurant
Ideja da sjedite na WC- u javnom su stvari noćne more , ali to još nije zaustavilo Magic Restroom čineći toalet fokus svojih novih tematskih restorana u LA-u . U stvari, wc – tematskim restoranima nisu ništa novo – Tajvanskih ‘ Modern Toilet gdje se čokoladni sladoled poslužuje u WC – u.

 

Twin Stars Diner , Moskva

The-Twin-Stars-diner-employs-identically-dressed-siblings-to-serve-its-hungry-clients-with-food-and-drink-

Teško je da se ističe u gradu koji voli ekstremne izlaze, bez obzira da li se radi o lozi i amforu , tramvaju ( Annushka ) , vodopada (plavi slon ) – ali Alexei Hodorkovski uspio pronaći novi niš , s otvaranjem njegove twin – tematske restoran . U Twin Stars restoranu u Moskvi , sve osoblje – od konobara do barmena , pa čak i kuhara – su identično obučeni blizanci.Jeziv Koncept inspiriran iz 1964 sovjetsogi film u kojem djevojka krivuda u alternativnu stvarnost i suprotstavlja joj se blizanac.

Expeditsia

aphoto87682
Ako Twin Stars predstavlja novu Rusiju sa svojim modernim , funky dizajnom, Expedicia je tradicionalna Rusija – privlačna , zamišljena , na grudima , poput Putin tipova s ljubavi prema prirodi. Jedete izmeÄ‘u naranče i helikoptera parkiranog u borovima i punjenog polarni medvjeda koji grebe po sebi pored potoka.

 

Le Refuge des Fondues , Pariz

fondue
Zašto bi, kada je Pariz , grad pun velikih restorana , vi izabrali da idete na fondue . Prava neobičnost počinje kada ste naručili vaše vino – i došlo je u flašici , očigledno je lukavstvo da se izbjegne porez na francuskom vinu koje se služi u odgovarajuće čaše . Gnjecav sir – to nije negdje gdje želiš ići na prvom sastanku , ali to je tajno mjesto za povlačenje iz turističke gužve decenijama .

Karton King , Taichung City, Taiwan

 

Carton-King-restaurant-550x412

Tajvan ima sklonost za tematske apsurde kada je u pitanju jelo vani . Bez obzira da li japanske ubice vrebaju iz rogova ili pića koja se služi u uzorku boce za pranje nečijeg govna u obliku kruha na spomenutom Modern Toilet , hrana je rijetko primarna . I tako je i sa Karton King , restoran čiji je vlasnik bio toliko depresivan zbog plastike modernom životu, izgradio restoran koji je, umjesto toga , promoviše vrline valovitog kartona . Od stolice do ploče , pa čak i zidovi – cijelo mjesto se okitilo u braon karton. Definitivno vrijedi posjetiti … Samo zapamtite da ostavite svoj upaljač kod kuće.

Zanima vas i ovo?