Lifestyle - Kako da...

Kako da se riješite mamurluka?

Ljudi širom sveta proslavljaju Novu godinu na svoj način. NajčešÄ‡i scenario je da konzumiraju dosta alkohola. Nakon lude noći dolazi mamurluk, a evo kako ga se možete riješiti.

1. Pijte dosta vode 

Nakon ispijanja alkohola cele večeri, logično je da ćete dehidrirati. Popijte dosta vode pre odlaska na spavanje, ali i kada se probudite. Možete da pijete i sokove i druge napitke protiv mamurkula. 

2. Dobro jedite 

Da biste se riješili mamurluka potrebno je i da dobro jedete. Za to je odlična hrana bogata proteinima i ugljenim hidratima. Pošto će vam stomak biti osjetljiv, pojedite neko voće, a kasnije možete da pojedete i jaja koja su bogata enzimima. 

3. Zamijenite hranu tečnošÄ‡u 

Ukoliko zbog mamurluka niste u stanju ništa da jedete, možete se opredijeliti za neke zamijene. Spremite ukusan frape ili svjež voćni sok. 

4. Ugljeni hidrati 

Ugljeni hidrati su odlični u borbi protiv mamurluka jer oni pomažu u upijanju alkohola iz tijela. Uzmite tost, parče hleba ili kreker. Nemojte jesti začinjenu i masnu hranu jer se ona teže vari. 

5. Vježbajte da biste se bolje osjećali 

Bilo bi sjajno da se prošetate, trčite ili plivate u bazenu. Bolje ćete se osećati, a alkohol će brže ispariti iz vašeg organizma. 

 

Zanima vas i ovo?