Lifestyle - Putovanja

TripAdvisor: Lewis i Harris najbolji evropski otok

TripAdvisor sastavio je listu najboljih ostrva temeljem mišljenja putnika koji su ih posjetili. Lewis i Harris, u ostrvskoj grupi Vanjskih Hebrida, najveće je škotsko ostrvo. Lewis je sjeverni dio, a Harris južni, i često se o njima govori kao o odvojenim ostrvima iako to nisu.

"Razmišljanje o odmoru na ostrvu obično sa sobom nosi slike pješÄanih plaža, kristalno čistog mora i drvoreda palmi, ali ovogodišnji rezultat pokazuju da idealni bijeg na ostrvo može izgledati i drugačije", kaže James Kay, glasnogovornik TripAdvisora.

Na drugom mjestu je grčko ostrvo Naksos, a treće malteško Gozo. Zatim slijedi ponovo škotsko Orkney, pa tri grčka ostrva - Milos, Kefalonija i Santorini. Najboljih deset zatvaraju italijanski Capri, škotsko ostrvo Mull i grčko Paros.

Najboljim u svijetu po drugi je put zaredom proglašeno Ambergris Caye u Belizeu. To je najveće ostrvo u toj zemlji, s tropskim prašumama, stotinama vapnenačkih pećina, koraljnim grebenima i naravno, palmama, pječanim plažama i kristalnim morem.

 

Izvor: Klix.ba

Zanima vas i ovo?