Cooltura - Muzika

Servis PlayKontrol od sada i u Srbiji

Inovativan sistem za praćenje izvoÄ‘enja muzike na radiju će najviše obradovati muzičke autore i izvoÄ‘ače...

Posle više od jednogodišnjeg rada u Hrvatskoj i još nekoliko zemalja u svijetu, servis PlayKontrol, koji omogućava autorima, izvoÄ‘ačima, izdavačkim kućama i svim drugim učesnicima muzičke industrije da u realnom vremenu prate koliko često, u koje vreme i na kojim radio stanicama im se emituju pesme, dostupan je i u Srbiji, kao i u ostalim ex-YU republikama.

"PlayKontrol rješava problem s kojim su svakodnevno suočeni svi koji rade u muzičkoj industriji – autori pjesama, stihova i muzike, izvoÄ‘ači, diskografi. Ovaj proizvod omogućava im da u realnom vremenu prate gdje se njihova djela izvode te da o tome dobiju izvještaj. Što je najbolje, izvještajima mogu pristupiti potpuno sami, svakodnevno, putem našeg web servisa, tako da ne moraju čekati da im izvještaje pošalju razne agencije, a imamo i arhiv koji seže više od godinu dana unatrag.", pojasnili su osnivači sistema PlayKontrol kako on funkcioniše.

PlayKontrol je sistem vrlo jednostavan za upotrebu koji trenutno "preslušava" nekoliko stotina radio stanica iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Makedonije i automatski kreira izvještaje, svakoga dana, po želji korisnika.

Za korišÄ‡enje sistema nije potreban nikakav dodatni softver, već samo pristup internetu i kompjuter, a sva uputstva mogu se naći na sajtu www.playkontrol.eu.

Iskoristite mogućnosti koje pruža PlayKontrol i saznajte u kojima gradovima i na kojim radio stanicama se slušaju vaše pjesme, kao i koliko često se emituju. Ovo može biti od velike koristi, pogotovo kada ne znate u kojim gradovima reregiona ste popularni.

Zanima vas i ovo?