Cooltura - Muzika

Supernatural park proglašen za najbolji projekat u Evropi

Osmi po redu Supernatural festival biće održan 27. aprila u Super Natural Parku na Adi Huji.

Evropska asocijacija za informisanje o lokalnom razvoju i zaštitu životne sredine za Evropsku Uniju (AIDEL) izabrala je projekat "Supernatural park - od deponije do parka" kao jedan od 25 najuspješnijih projekata u Evropi, zajedno sa inicijativama iz Francuske, Španije, Italije, Velike Britanije i ostalih zemalja Evrope.

Supernatural pokret, uz saradnju i podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beogarada, Općine Palilula, Republičke direkcije za vode, MeÄ‘unarodne komisije za zaštitu rijeke Dunav (ICPDR), kompanija Coca Cola HellenicTelenorMolson Coors i drugih je uspio da potpuno transformiše nekada divlju deponiju graÄ‘evinskog šuta u ekološki park na Dunavu.

"Za nas je ovo velika čast, pogotovo što je jedan projekat iz Srbije ušao u 25 najboljih u Evropi, i što se Srbija i Beograd promovišu u Evropi na ovaj način. Proglašenje Supernatural parka kao jednog od 25 najboljih daje nam dodatno samopouzdanje da nastavimo da radimo i da smo na dobrom putu. Lično, ne želim mnogo da se uzbuÄ‘ujem, pošto nam predstoji još puno posla, ka krajnjem cilju čišÄ‡enja rukavca i revitalizacije ekosistema Ade Huje", naveo je ovim povodom SrÄ‘an Stanković, osnivač Supernatural festivala.

Osnovni cilj projekta je revitalizacija ekosistema Ade Huje, formiranje zelenog dobra Beograda, sa fokusom na trajno čišÄ‡enje riječnog rukavca koji predstavlja jedan od najvećih ekoloških problema grada. U toku je rad na izradi tehničke dokumentacije, koja će ukazati na detaljne sljedeće korake ka cilju ozdravljenja Ade Huje. Osmi po redu Supernatural festival održaće se 27. aprila u Supernatural parku na Adi Huji. Više informacije očekujte uskoro, a do tada pratite veb sajt festivala Supernaturalnjihove Facebook stranice ili YouTube kanala.

Zanima vas i ovo?