Lifestyle - Putovanja

Najbolje "ljubavne" destinacije u Evropi

Pariz

"Pariz je uvek dobra ideja!" govorila je glumica Odri Hepbern. Koliko god da je možda već "izlizana" destinacija, čini se da ima nešto što zaista daje dozu romantike francuskoj prestonici. Ovaj grad je naročito lijep u proljeće kada možete da uživate u izlascima i zalascima sunca, a naravno, i da obiÄ‘ete Ajfelovu kulu, Monmartr... Super mjesto koje parovi treba da obiÄ‘u u francuskoj prestonici je i Zid ljubavi, na kome je na 300 različitih jezika napisano "volim te".

 

Lisabon

Lisabon je grad velikih gotskih katedrala, muzeja, antičkih manastira, ali i dobre hrane. Ipak, ono što doprinosi romantici u ovom portugalskom gradu svakako su zvuci fado muzike. "Odvrnite" i uživajte.

 

Kopenhagen

Ako je sudeći po rezultatima istraživanja iz oktobra 2013. godine, ovo je najsrećniji grad na svijetu. Dok visoke cijene pomalo "ubijaju" romantiku, sa druge strane, atmosfera u najsrećnijem gradu sigurno će doprineti vašem romantičnom raspoloženju.

 

Rim

"Večni grad" pravo je mjesto za zaljubljene parove. Romantične destinacije u ovom gradu su Španske stepenice, parkovi, muzeji, mostovi... ne može da vam bude dosadno.

 

Barselona

Moguće je da ćete se osećati pomalo dezorijentisano meÄ‘u svim tim kafićima, barovima, prodavniacama u Barseloni. Zato se "držite zajedno", a nikako ne treba da zaobiÄ‘ete Carrer dels Petons, odnosno "ulicu poljubaca". Šta ćete tamo raditi odlučite sami.

Zanima vas i ovo?