Scitech - Automoto

Ljepotan od pola miliona evra zasjenio Ženevu

Budući vlasnici, koji mogu da skupe preko pola miliona evra, moraće da pričekaju i do tri godine na isporuku.

Najeksluzivnija roba uvijek ima kupca, poručuju stručnjaci autoindustrije sa sajma automobila.

Jedino taj segment tržišta nije imao potresa, koji imaju velikoserijski proizvoÄ‘ači.

Predsjednik "Fijata", koji je poznat po primatu u malim vozilima, Serđo Markione zato najavljuje da će u fabrikama "Maserati" i "Ferari" pojačati proizvodnju zbog potražnje, a alfa romeo i lančiju pretvoriti u luksuzne brendove.

Kolika je potražnja za luksuzom govori i podatak da je za samo mjesec dana naručeno čak 700 lamborgini harakana. Ovaj automobil ima 600 konjskih snaga i njegova cijena se mjeri stotinama hiljada evra.

"Lamborgini" je u grupaciji folksvagen, porše, gdje se nalazi i bugati, koji je i dalje najbolji, najbrži i najskuplji automobil na svijetu.

Novi model Vitesse ima 1.200 konjskih snaga, a njegova maksimalna brzina prelazi 410 kilometara na čas. Inače, na ovaj automobil ljubitelji koji mogu da skupe preko pola miliona evra čekaju i do tri godine.

Druga velika italijanska grupacija, koju predvode "Ferari" i "Maserati", ove godine u Ženevi ima dosta noviteta.

Za bogatu američku klijentelu tu je ferari kalifornija, koji je sada u kabriolet verziji.

"Maserati alfieri, koji je imao premijeru na ovom salonu, ući će u serijsku proizvodnju. Pripreme za 'suv levante', koji će početi da se izraÄ‘uje 2015, već su u toku. Imamo i dobru prodaju za kvatroporte. Jednostavno, luksuz ide i tržištu moramo ponuditi svake sezone novi proizvod", kaže Luka Kordero.

"Mercedes" je premijerno prikazao model kupe S, najprestižniji serijski automobil ove fabrike.

"Srebrna zvijezda", uz imperative da se ne smije štedjeti na opremi, u njega je ugradila sve što vozač može da poželi.

"Ovakvi automobili nisu samo prestiž pojedinih marki. Ovo je ozbiljan biznis koji se otvorio u kriznim vremenima. Njih naručuju najviše bogati kupci iz Azije, ali i u Evropi se dobro prodaju. Nastavićemo sa proširenjem palete ovakvih vozila", objašnjava direktor "Mercedesa" Diter Zecer.

Na salonu u Ženevi prikazan je i novi rols rojs, novi jaguar, novi meklaren, koji je dobio sklopiv krov.

Automobili po cijeni od preko 200.000 evra, naravno, najbolje se prodaju uz ljepotice. Zato je na štandovima ovih proizvoÄ‘ača sve vrvilo od starlata i foto modela.

izvor:novinarnica.com

Zanima vas i ovo?