Cooltura - Muzika

Jack White oborio svjetski rekord

Poznati roker je snimio i objavio pjesmu za samo 3 sata i 55 minuta.

Jack White je čovjek koji drži do svoje riječi. Ranije ovog mjeseca, bivši frontmen benda White Stripes je objavio svoj cilj da napravi "najbrže objavljenu pjesmu na svetu" i dovršio je ovaj cilj juče na Record Store Day.

Kako javljaju online mediji, White i njegov bend su se u nedjelju ujutru popeli na scenu u Third Man Records studiju u Nešvilu koji je u Whiteovom vlasništvu. Tu su odsvirali dvije uživo pjesme ispred publike, zatim prenijeli taj snimak do United Record Pressing fabrike u Nešvilu gde su odštampali singlove na vinilu, vratili se u Third Man Records i prodali kopije fanovima tog istog popodneva. Ceo proces je trajao 3 sata i 55 minuta. White je ovime oborio Ginisov rekord koji su prethodno držali članovi jednog švajcarskog polka tria koji su izdali album Live 16. avgusta 2008. godine, samo dan nakon što su ga snimili.

"Probudio sam se negdje u četiri ujutru i pomislio kako postoji barem dvanaest ili trinaest stvari koje bi mogle da poÄ‘u po zlu taj dan", rekao je White reporterima nakon obaranja rekorda. "Jednostavno sam mislio koliko će biti teško da se objasni ljudima ako ne uspijemo da izvedemo to što smo naumili i hvala Bogu što smo uspjeli."

Pesme se nalaze na sedmoinčnom vinilu i u pitanju su "Lazaretto", naslovna pjesma sa Whiteovog budućeg solo albuma a B-side je obrada pesme "Power of My Love" koju jeElvis Presley objavio 1969. godine.

 

Zanima vas i ovo?