Mahala - Reportaža

Svečano otvaranje prvog studentskog festivala kulture - STUDENP FEST 2014

Na Državnom Univerzitetu u Novom Pazaru, večeras u 19h otvoren je prvi studentski festival kulture STUDENP FEST 2014  u organizaciji Studentskog parlamenta.

Prva noć festivala rezervisana je za svečano otvaranje nakon čega je uslijedila izložba studenata arhitekture. Festival je svečano otvorio rektor univerziteta, Prof. dr. Miladin Kostić koji je ovom prilikom izrazio duboku zahvalnost i zadovoljstvo što je prva noć festivala imala veliku posjećenost. Ovom prilikom rektor je naglasio da Državni univerzitet ove godine obilježava 8 godina postojanja, te kako neće biti posebnih svečanosti povodom toga, ovaj festival je idealna prilika da pokaže šta se to radilo na univerzitetu protekle godine, a šta će se tek raditi narednih godina. Bilo je neminovno spomenuti da je ova ideja otpočeta još ranije, s obzirom da su već postojale izložbe studenata arhitekture, s tim što će ovogodišnji festival podstaći i studente s drugih departmana da se prikažu najboljem svjetlu.

Predsjednik Studentskog parlamenta, Mirza AšÄ‡eric je takoÄ‘er izrazio čast i zadovoljstvo što se jedan ovakav festival organizuje na našem univerzitetu, čime se promovišu sve oblasti koje su zastupljene na istom i nagalsio da je cilj da ovaj festival iz godine u godinu bude na što većem nivou.

Ovim je završeno svečano otvaranje nakon čega je uslijedila izložba studenata arhitekture, uz srdačan poziv svim prisutnima da isprate ovaj festival do kraja.

Fotografije sa otvaranja možete pogledati OVDJE.

 

 

 

Zanima vas i ovo?