Mahala - Reportaža

Veče anglistike na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru

U okviru  festivala kulture, STUDENP FEST 2014,  na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru,  večeras je održano veče anglistike posvećeno poeziji. 

U ovom dogaÄ‘aju učestvovali su studenti prve, druge, treće i četvrte godine studija za Engleski jezik i književnost, koji su se pripremali  uz pomoć mentorke dr Violete Vesić, profesora Američke književnosti na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru. Studenti  su nam predstavili najpoznatije pjesnike engleske i američke književnosti, obuhvatajući sve periode od renesansne do moderne poezije.

,,UčešÄ‡em na prvom studentskom festivalu , studenti Anglistike Državnog univeziteta u Novom Pazaru započeli su ovogodišnji kulturno-obrazovni i zabavni program koji postaje tradicija  studijskog programa za engleski jezik i književnost ovog univerziteta. Recitalom na engleskom jeziku, uz pratnju muzike na gitari, studenti su izgovarali stihove nekih od najboljih ostvarenja engleske i američke književnosti, ali i njihove prepeve na francuski jezik, čime su pokazali dobro vladanje ovim jezikom. Recital je pratio koktel na kojem su posluženi kolači i čaj, a atmosferu je svakako ulepšao zvuk kise, londonske, ali na naš, pazarski način,” prokomentarisala je mentorka književne večeri, dr Violeta Vesić.

Fotografije sa događaja možete pogledati OVDJE.

 

Bedem.rs

Zanima vas i ovo?